HİZMET İHRACATININ DEVLERİ

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı belirlendi.

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) tarafından 2017 yılının verileri baz alınarak yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Grup Ofis Marka Patent, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı arasında yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla yürüttüğü “Türkiye’nin 500 Büyük İhracatçısı” ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla The Grand Tarabya Otel’de gerçekleşti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, törende yaptığı konuşmada “2018 yılının Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 22 oranında artışla 22 milyar dolar seviyesinde hizmet ticareti fazlası elde etmiş durumdayız.” dedi.

Söz konusu verilerle Türkiye, 2017 yılında 43.7 milyar dolarlık ihracat ile en çok ihracat yapan 29. ülke konumuma geldi. Pekcan, Türkiye olarak ilk hedefin önce ilk 20, sonrasında ilk 10’a girmek olduğunu ifade etti.

Grup Ofis Marka Patent Genel Müdürü Cenk Sevinç “Türkiye’nin 500 büyük ihracatçısı arasında olduğumuz için gururluyuz, ancak yetmez; sınai mülkiyet alanındaki bilincin artırılması, ülkemize ait marka, patent, tasarım ve coğrafi işaretlerimizi daha ileriye taşımayı hedefliyor, daha büyük başarılar inşa etmek istiyoruz” dedi.