MADRİD PROTOKOLÜNE ÜYE SAYISI HIZLA ARTIYOR

SON ÜYELER BREZİLYA ve MALEZYA!
Madrid protokolünü imzalayan Brezilya ve Malezya’ya artık WIPO aracılığı ile marka başvurusu dosyalanabilecek.
Madrid Sistemi, üyesi olan ülkelere tek seferde ve tek bir harç ödeyerek marka başvurusu yapma imkânı sağlayan ve bu sebeple de birden fazla ülkeye müracaat yapmak isteyen marka sahipleri tarafından sıkça tercih edilen bir sistemdir. Sistemin sağladığı avantajlardan biri; bazı ülkelerin ulusal yolla yapılan başvurularda zorunlu kıldığı belgeleri bu sistemle talep etmemesidir. Bu çerçevede tek bir ülkeye başvuru yapıldığında da Madrid Sistemi yaygın olarak tercih edilmektedir.

Ulusal başvurularda belge zorunlulukları bulunan Brezilya ve Malezya’nın da Madrid Sistemine üye olmasıyla birlikte, marka sahipleri her iki ülkeye de başvurularını sistem üzerinden belge zorunluluğu olmaksızın dosyalayabilecekler.

Brezilya Madrid sisteminde 2 Ekim 2019 tarihi itibarıyla seçilebilir hale geldi. Malezya ise 27 Aralık’tan itibaren seçilebilecek. İki ülkenin katılımıyla şu anda protokole üye toplam ülke sayısı ise 106 oldu. Bu da demektir ki tek bir harç ödeyerek 105 ülkeye tek seferde başvuru yapabilirsiniz.