MARKA KONFERANSI 20. YILINDA İSTANBUL’A DİKKAT ÇEKTİ

Yürekli tarafından 20 yıldır düzenlenen, Türkiye’nin en prestijli marka etkinliği MARKA “2019”, Çırağan Sarayı’nın eşsiz atmosferinde katılımcılarına unutulmaz anılar bıraktı.

20 yıldır aralıksız bir şekilde organize edilen, her geçen sene dopdolu içeriği ve gösterilen performanslar ile zirveyi zorlayan MARKA konferansı, yine kendi rekorunu kırdı desek çok da yanlış olmaz. Yerli ve yabancı onlarca konuşmacı, yılların değişmez moderatörü BJ Cunningham’ın keyifli sunumu ve yüzlerce katılımcı…

Bu yılki tema “İSTANBUL”
Her yıl farklı bir tema üzerinden yoğunlaşan programın bu yılki teması; İstanbul oldu. Tarih boyunca güzelliği yazarlara, şairlere ilham veren İstanbul’un en değerli marka olduğu ve hak ettiği değeri görebilmesi için harekete geçtiklerini dile getiren Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör; “İstanbul için emek harcamalıyız. Biz bu amaç için aylardır çalışıyoruz. Üç büyük sivil toplum kuruluşu Marka Konferansı’na destek verdi. TÜSİAD ile akıllı şehir politikaları üstüne bir çalışma; İKSV ile kültür sanatıyla markalaşan İstanbul hedefini somutlaştırma arayışı ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF ile de İstanbul’un plastik sorununa çare arıyoruz.” dedi.

İstanbul içerikli diğer ilgi çekici konuşmalardan biri ise Müzisyen İskender Paydaş’ın konuşması oldu. İstanbul’u anlatan şarkılarla katılımcıların hem gözüne hem kulağına hitap ettiği konuşmasında 50’li yıllardan günümüze kadar İstanbul’un başından geçenleri ve şarkılara yansıyan yüzünü paylaştı.

“Yeni icatlar itirazla çıkar.”
Boyner Grup – Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner yaptığı konuşmada; “Her icat, bir itirazdan çıkar. Var olana itiraz edip icat çıkartmak gerekiyor. Aslında her şey cesaretle ilgili. Risk almak, hareket etmek gerek, aksi takdirde durduğun yerde yok olursun. Markaların varlığını sürdürmesi için de tüketiciyle duygusal bağ kurması şart, yoksa yaşayamaz.” ifadelerini kullandı.

“Başımıza daha çok icat çıkarmak gerekiyor.”
Dünyaca ünlü şef Mehmet Gürs, bir restoranın bir mutfak anlayışını, mutfak anlayışının da bir şehri değiştirebileceğini ve bunu Mikla ile yaptıklarını belirtti. Uluslararası Gastronomi Konferansı YEDİ’nin kurucularından biri olan Gürs, YEDİ kapsamında her sene farklı bir temayı ele alıyoruz, dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilmek için çalışıyoruz, başımıza daha çok icat çıkarmamız gerek dedi.

“En büyük çöpü modacılar çıkarıyor.”
Tasarımda Sürdürülebilirlik ve Geri Dönüşüme Yönelmeler konulu panelde konuşmacı olan DDF Kurucu Ortağı Arhan Kayar ve Heavenly Made Kurucusu Haldun Demirhisar, günümüzdeki geri dönüşüm çalışmalarına binaları da katmak gerektiğini belirterek; atıl binalar, kullanılmayan depolar ve hatta Karadeniz’in yaylalarında bulunan ve ev olarak ömrünü tamamlanmış ahşap evleri toplayıp Alaçatı’daki atölyelerinde tekrar hayata geçirme hikayelerini anlattı. Modacı ve tasarımcıların çok fazla çöp çıkardığını dile getiren Haldun Demirhisar, geri dönüşüme dikkat etmek için etkinlikler düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Çağdaş sanatçı Halil Altındere’nin birbirinden farklı eserleri de katılımcılara sunuldu. Çırağan Sarayı’nın girişinde yer alan limuzin polis arabası, uyuyakalmış güvenlik görevlisi heykel çalışması görenleri şaşırttı.

Cüneyt Özdemir, Kaan Sekban, Zülfü Livaneli, Kenan Doğulu, Dylan Jones, Hindi Zahra ve sayamayacağımız daha pek çok konuşmacı başarılarını, temennilerini ve hedeflerini aktardı.

Etkinliğe özel olarak “İstanbul” adlı bir şarkı besteleyen sanatçı Yalın’ın, İstanbul’u betimleyen ezgilerle dolu şarkısı konferans boyunca katılımcıların kulaklarının pasını sildi.