ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI

Üniversite – Sanayi iş birliği kapsamında yıllardır köprü vazifesi gören ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı, 5. kez katılımcılarıyla buluştu.

Bu yılki teması “Üniversite Sanayi İş Birliğinde Toplumsal Fayda için Arayüzlerin Rolü” olan ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı ve Üniversite Sanayi İş Birliği Kongresi, Ar-Ge, inovasyon ve sanayiyi tek paydada bir araya getirdi.

İstanbul Harbiye Askeri Müze’de düzenlenen etkinlikte yer alan katılımcılar, geliştirdikleri buluş ve patentleri, teknolojileri ve Ar-Ge çalışmalarını stantlarında tanıtma fırsatını yakaladı. İki gün boyunca devam eden konferanslar kapsamında ise “Yerleşik Sanayimizin Yeni ve Yerli Teknolojilere Yaklaşımı”, YAY Platformu Ön Sonuçları Değerlendirmesi” gibi panel konular ele alındı.

GOssIP Dergi olarak katılımcılar arasında bulunan, Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi EBİLTEM TTO, Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi BAU TTO, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi YILDIZ TTO stantlarında tanıtılan patentleri inceledik;

“Kumaş dalama ölçüm cihazı”
EBİLTEM TTO standında tanıtılan “kumaş dalama ölçüm cihazı” kumaşların insan cildinde oluşturduğu kaşınma hissini objektif olarak ölçen bir cihaz. Tekstil sektöründe kullanılan hayvansal ve sentetik ürünlerin kaşındırma hislerini ele alarak, batma kuvvetini ölçebiliyor. Dalama kat sayısı adı verilen sayısal veriler sayesinde net sonuçlar elde ediliyor.

“Fonksiyonel galeta”
Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesindeki öğretim görevlileri tarafından geliştirilen bu patentli üründeki esas amaç, dirençli nişasta ile insülin seviyesini sabit tutmak. Satış noktaları olarak ilk başlarda eczaneler düşünülüyor ancak ilerleyen zamanlarda marketlerde de görebileceğimiz bir ürün.

“Nano hidrolik kireç içeren hazır enjeksiyon malzemesi üretim yöntemi”
Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinden geliştirilen, tarihi eserleri tamir etmek için kullanılan nano özellikli bir malzeme. Nano malzemeden yapılmış olması özellikle çatlaklara nüfuz etmesini kolaylaştırıyor.