TIME 2022 YILININ EN İYİ 200 BULUŞUNU AÇIKLADI

Dünyaca ünlü haber ve politika dergisi TIME, 20 yıldan fazla süredir en etkili 100 buluşu açıkladığı listesini bu sene 200 buluşla genişletti. Son dönemde teknolojide yaşanan gelişmeler ve büyüyen inovasyon kapasitesi, TIME editörlerini 100 yerine 200 buluş seçmeye yöneltti.

Listede elektrikli araç endüstrisi, yeşil enerji, yapay zekâ, güzellik ve bakım gibi alanlara ek olarak son dönemin popüler kavramı Metaverse de ele alındı. Çevrim içi olarak başvuru yapan adaylar, TIME editörlerinin ve muhabirlerinin belirlediği kriterlere göre değerlendirildi. Editörler, katılan adayları ve buluşlarını, orijinallik, etkinlik, hırs ve etki dahil olmak üzere birçok faktöre göre analiz etti. “Havadaki fazla karbondan yapılan elmaslardan, şimdiye kadarki en güçlü teleskoba kadar” çeşitli fikri üretimler, listeye girmeye hak kazandı. Böylece toplamda “200 çığır açan icat ve 50 özel buluş” ile liste tamamlandı.

TIME editörlerinin seçtiği buluşlardan bazılarını sizin için derledik

Robotik Arkadaş ElliQ:

Pandemi, dünya üzerindeki birçok sorunun çok daha fazla belirginleşmesini ve fark edilmesini sağladı. Bu dönemde gelen yasaklar nedeniyle sevdiklerimizin ve bakım ihtiyacı olan yaşlılarımızın yanında olamadık. Fakat yaşı ilerlemiş ya da destek ihtiyacı olan kişilerin bu dönemdeki tek başınalığı, girişimcilere ilham oldu ve ElliQ gibi bir ürünün çıkmasını sağladı. ElliQ, sesle çalışan ve yapay zeka destekli kişisel bir yardımcı. Refakat ettiği kişilerin sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri not edebiliyor, acil durumlarda sağlık ekiplerine haber verebiliyor. Ayrıca bu ürün sadece bir destekçi değil, aynı zamanda “havadan sudan” sohbet edebileceğiniz bir arkadaş.
ElliQ’i incelemek için tıklayınız.

Hasarsız Bir Saç Kurutma Deneyimi

Saç kurutma makinelerinin verdiği yüksek ısı nedeniyle saç tellerimize ve saç derimize zarar verdiği biliniyor. Zuvi Halo, bu durumun önüne geçmek için farklı bir teknoloji hayal etti ve ısının düşük olduğu bir mekanizma geliştirdi. Halo, ürettiği bu tasarımda güneşin yağmur suyunu buharlaştırma şeklini taklit etti. Ayrıca kızılötesi teknoloji ile çalışan kurutma makinesi, %60’a kadar daha az enerji kullanıyor ve saçlarımızı korumanın yanında doğa dostu olmayı hedefliyor.
Detaylı incelemek için tıklayınız.

Sıkıcı Okul Binalarını Ortadan Kaldıracak Bir Mekân

Çocukken birçoğumuzun keyif almadığımız ve yaratıcılığımızı engelleyen o sıkıcı binalara gitmekten kaçtığı günleri olmuştur. ABD’deki bir ilköğretim okulu, eğitim sürecinde fiziksel alanların çocuklar üzerindeki etkisini bu ortam ile kanıtlamayı amaçlıyor. Bu okul fiziki şartlarıyla klasik eğitim ortamlarından fazlasıyla ayrılıyor. Öyle ki duvarlarında ses, kesirler ve enerji hakkında eğitim veren harmonik bir sistem ve çocukların yerel ekolojiyi incelemesine izin veren manyetik bileşenler yer alıyor.
Detaylı incelemek için tıklayınız.

Metaverse Evreninde Meditasyona Ne Dersiniz?

Hem Metaverse hem meditasyon, bizce son dönemin en popüler kavramlarından. Peki, gerçek hayatta yaptığınız meditasyonu sanal evrende nasıl yapacağınızı düşündünüz mü hiç? Nik Popli’nin geliştirdiği TRIPP isimli platform, bunu dert edenlere çözüm sunacak gibi duruyor. Platform, sanal evrende nefes egzersizi ve meditasyon deneyimine hazır olanlar için sürükleyici bir yolculuk sunmayı amaçlıyor. Amazon ve Qualcomm’dan yatırım alan bu platform sayesinde hem rengarenk bir evrende yolculuğa çıkabilir hem de bunu oturduğunuz yerden gerçekleştirebilirsiniz.
İncelemek için tıklayınız.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir