TAKLİT ARDA GÜLER KAYBETTİ GERÇEK ARDA GÜLER KAZANDI

Real Madrid’in yıldız oyuncularından biri olan Arda Güler, izleyenleri büyülemeye devam ediyor. A Milli Takım’daki performansıyla da taraftarları kendine hayran bırakan genç yetenek, marka haklarını korumayı ihmal etmiyor.

Yakın zamanda Türk Patent ve Marka Kurumuna ‘’Arda Güler’’ ibareli bir marka tescil başvurusu yapıldı. Fakat bu başvuru, Arda Güler’in kendisi tarafından değil, üçüncü kişiler tarafından yapılmıştı. Arda Güler’in marka haklarının takibini yürüten Grup Ofis Marka Patent, kötü niyetli bu başvuruyu tespit etti. Arda Güler’in son dönemdeki başarısı ve popülerliğinden faydalanmayı hedefleyen bu başvuruya, asıl hak sahibi olan ‘’gerçek’’ Arda Güler tarafından itiraz edildi.

Arda Güler henüz kendi ismi için bir marka tescil başvuru yapmamışken üçüncü kişiler tarafından bu ismin bir başvuruya konu edilmesi dikkat çekti.

Türk Patent ve Marka Kurumuna dosyalanan bu itirazda, bu başvurunun, bir başkasına ait kişi ismini içerdiği, başvuruyu yapan kişinin bu isim ile bir ilişiğinin olmadığı ve kötü niyetli bir başvuru olduğu ve ilgili ibarenin sporcu Arda Güler’i akıllara getirdiği belirtilerek başvurunun reddi talep edildi.

İtirazı değerlendiren Türk Patent ve Marka Kurumu, başvurunun madde 6/6’da belirtilen “Tescil başvurusu yapılan markanın başkasına ait kişi ismini, ticaret ünvanını, fotoğrafını, telif hakkını veya herhangi bir fikri mülkiyet hakkını içermesi halinde hak sahibinin itirazı üzerine başvuru reddedilir.” hükmündeki hak sahipliğini içermesi üzerine reddine karar verdi.

Böylece ‘’taklit Arda Güler kaybetti; gerçek Arda Güler kazandı’’. Bu başarı, genç yıldızın sadece sahada değil, marka değerinin korunmasında hassas bir tavra sahip olduğunu gösterdi. Alanında başarılı kişilerin marka başvurularına konu edilmesi sıklıkla karşılaşılan bir durum olsa da markalaşma konusunda gösterilen dikkat ve hassasiyet, Arda Güler’in taklitlerine geçit vermedi.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir