ELEKTRİKLİ VASITA TÜRKİYE

Elektrikli otomobiller 19.YY’ın ortalarında ve 20.YY’ın başlarında oldukça popülerdi, hatta o dönemlerde konforu ve kullanım kolaylığı ile petrollü otomobillere göre daha üstündü. Türkiye’de ilk elektrikli otomobil II. Abdülhamit tarafından İngiltere’de Messrs Immisch & Co şirketine 1888 yılında sipariş edilmişti. Tüm bunların ötesinde EVT S1, yani “Elektrikli Vasıta Türkiye”, Hacettepe Üniversitesi’nde 11 Türk mühendisin ürettiği elektrikli spor otomobil, 3 yılı aşkın bir çalışmanın ardından Ankara’da meraklılarıyla buluştu.

ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Karayolu Trafik Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’nde EVT S1’e olan ilgi büyüktü. EVT S1, şu ana kadar seri üretime en uygun elektrikli otomobil olarak görülüyor ve Bakanlardan destek görüyor. Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve Teknokent mühendislerinden oluşan bir ekip ile üretilen ilk yerli elektrikli otomobil tasarımı olan EVT S1, 30 dakikalık bir şarjla 300 km yol kat edebilecek.

Tümüyle elektronik sistemden oluşan yerli otomobil, seri üretim onay belgesi ile 1000 adet üretilerek piyasada yer alacak. Türkiye’den sonra yerli tasarım Avrupa’da boy gösterecek.