Dönem dönem bazı içerikler toplumun gündeminde önemli bir yer edinir. Popüler kültürün parçası olan bu içerikler o kadar çok konuşulur ve gündem olur ki birçok alanda yansımaları görülür. Bu popüler gündemler ve bu popülerliğe ait her türlü başlık, şarkı sözü, slogan vb. marka başvurularında da kendini hemen gösterir. Son günlerin ilgi çeken dijital içeriği Squid Game dizisi de popülerliğini marka başvurularına kadar taşıyarak bu duruma güncel bir örnek oldu.
Netflix’in izlenme rekorları kıran Güney Kore dizisi Squid Game, marka başvurularında büyük bir artış yaratmışa benziyor. Dizinin 17 Eylül’de yayın hayatına başlamasının ardından farklı sektörlerde olmak üzere ‘’Squid Game’’ ve ‘’Squid’’ kelimelerini içeren şimdilik 14 marka müracaatı gerçekleştirildi. Başvurulardaki sınıflara bakılırsa ‘’Squid / Squid Game’’ işaretini içeren markaların; oyun ve oyuncak sektöründe, dekoratif aksesuarlarda, restoran hizmetlerinde ve tekstil sektöründe kullanılması planlanmış.
Squid Game gibi popüler içerikler, çeşitli sınıflarda birçok marka başvurusuna konu olabiliyor. Fakat bu başvurulardan hangisinin gerçekten dizinin yapımcılarına ya da hak sahiplerine ait olduğunu henüz bilmiyoruz. Üçüncü kişilerce yapılan bu başvurular, dönemin popüler gündemini yakalamayı ve bu popüler ismi kendi adına kullanma hakkına sahip olmayı amaçlıyor. Elbette bu, tüketicinin karıştırma ihtimalini barındırıyor ve içeriğin asıl hak sahibi için ihlal oluşturuyor. Squid Game başvuruları içerisinden tescil sürecinde ‘’hangi numaranın’’ eleneceğini öngörmek ise mümkün değil, fakat marka başvurularının her geçen gün artması muhtemel. Özellikle oyun dünyasına giriş yapmayı planlayan Netflix’in, oyunlaştırmak istediği içeriklerden birinin de Squid Game olduğunu duyurması, bu popülariteyi artıracak ve marka başvurularını canlandıracak gibi görünüyor.