DİLAN POLAT HAKKINDA TAKLİT LOGO İDDİASI

Son günlerde ülke gündemini oldukça meşgul eden Polat ailesiyle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Hakkında henüz olumsuz haberler çıkmadan önce Dilan Polat’ı aşırıya kaçan tavırlarıyla tanıyorduk. Kariyerine doğum fotoğrafçılığı ile başlayan Dilan Polat, sosyal medya fenomeni olmasından sonra ise kendi markalarını tanıtmıştı. Fakat Polat’a ait markalardan birinde taklit logo kullandığı ifade edildi. Ayrıca çiftin çok sayıda marka ve tasarım tescil başvurusu bulunuyor.


‘’Alışverişte 750 bin TL harcıyorum’’, ‘’Benim fabrikam var, biz holding olduk’’, ‘’Engin, biz vergi mükellefi miydik?’’ gibi cümleleri sıralayınca sanıyoruz ki herkesin aklına gelecek tek isim var: Dilan Polat. Son günlerde ülke gündemine yerleşen, çok sayıda yasa dışı işlem gerçekleştirmekle suçlanan ve bugünlerde tutuklu olan Dilan Polat ve Engin Polat sadece birer fenomen değillerdi. Onları aynı zamanda kozmetik, güzellik, mücevherat gibi alanlarda faaliyet gösteren ‘’iş insanları’’ olarak tanıyorduk. Çiftin, özellikle Dilan Polat’ın sosyal medya üzerinden yayımladığı hakaret içerikli ya da gösteriş temalı videolar son derece dikkat çekmiş ve ‘’Nereden geliyor bu değirmenin suyu?’’ dedirtmişti. Aile böylece Mali Suçları Araştırma Kurulu yani MASAK’ın araştırmalarına takıldı.

Olay her ne kadar ilk etapta yüzeysel zannedilse de araştırmalar ve hazırlanan raporlar çok sayıda iddiayı gündeme getirdi. Özellikle Avukat Feyza Altun’un Dilan Polat’a ait kozmetik ürünlerini araştırmaya başlaması hem Polat ailesi hem de başka fenomenlerle ilgili bazı usulsüzlükleri gün yüzüne çıkardı. Altun’un ifadelerine göre kozmetik sektöründe faaliyet gösteren birçok sosyal medya fenomeni, içeriğinde ne olduğu belli olmayan bazı ürünleri satışa çıkarıyor. Bu ürünlerin güvenirliğini artırmak için çeşitli ajanslarla anlaşarak e-ticaret platformları üzerinden sahte yorumlar yaptırıyor. Avukat Feyza Altun konuyla ilgili ifadelerinde, bu ürünler hakkında bakanlık onayı alabilmek için birçok usulsüz yöntem üretildiğine de dikkat çekiyor.

Tüm bu iddiaların ortaya atılmasının ve usulsüz işlemlerin tespiti ardından sosyal medyada da hem Polat ailesiyle hem de Polat ailesinin sahip olduğu marka ve şirketlerle ilgili yorumlar artmaya devam ediyor. Yakın zamanda Dilan Polat’a ait Rise & Shine markasında kullanılan ‘’RS’’ harfli logonun aslında çalıntı olduğu, bir başka markanın Dilan Polat’a ait ‘’RS’’ logosuyla ciddi bir benzerlik gösterdiği sosyal medyada gündem oldu.

Türk Patent ve Marka Kurumu veri tabanında yaptığımız araştırmalar sonucunda görüyoruz ki Dilan Polat çok sayıda marka tescil başvurusu yapmış. Sistemde, Dilan Polat adına kayıtlı 27, Engin Polat adına kayıtlı 10, çiftin şirketlerinden olan Dipomed adına 17, Engin Polat İnşaat adına kayıtlı 3 marka olmak üzere toplam 57 marka başvurusu mevcut. Üstelik Polat, sadece ürünlerinde kullandığı unsurları tescillememiş; son dönemde çıkardığı şarkısında kullandığı ‘’enerci’’ ifadesi için de marka tescil başvurusu yapmış.

Çiftin tescil başvurusu yaptığı unsurlar arasında Rise and Shine, RS Clean, deeproll, dermapod, conqurer, maderise, dilan polat holding, dilan diamond, rashé prive, berces, dipoface hydra, dp diposhape, piroğlu lahmacun, açık uçlu yayıncılık (sorular denemeler), engin polat for men, poltaş, tl teklider gibi çok sayıda marka yer alıyor.

Ayrıca hem çiftin sahibi olduğu Dipomed isimli firmaya ait tasarım tescil başvuruları hem de Dilan Polat’a ait faydalı model ve tasarım tescil başvuruları da mevcut. Söz konusu başvurular bölgesel incelme cihazı, bölgesel incelme cihaz başlığı ve ürün ambalajı gibi unsurlar için yapılmış.

 

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir