SANAT VE TELİF HAKLARI KONFERANSI 2021

Fikri mülkiyet hakları ekosistemi, uzun bir aranın ardından fiziksel katılımın olduğu Sanat ve Telif Hakları Konferansı’nda bir araya geldi. Konferans; Ankara Üniversitesi FİSAUM, Türk Hukuku Enstitüsü, Telif Hakları Genel Müdürlüğü gibi paydaşların iş birliğinde gerçekleşti. GOssIP ekibinin de katılımcı olduğu konferansta NFT’lerden grafik tasarımlarına kadar çeşitli başlıklar üzerine konuşuldu.

Sanat ve telif hakları, şüphesiz ki son derece kapsamlı ve alt dallara sahip kavramlar. Moda tasarımlarından dijital üretimlere, resim sanatından müziğe kadar çoğu alanda yapılan üretimler sanat eseri olarak nitelendirilebilmekte ve telif korumasının kapsamına girebilmekte. 10 Aralık 2021 tarihinde Ankara’da yüz yüze gerçekleşen Sanat ve Telif Hakları Konferansı da bu alt dalların kapsamlı şekilde konu edildiği bir programa sahipti.

Prof. Dr. Arzu Oğuz’un başkanlığında gerçekleşen ilk oturum, sanat kavramının tarihsel gelişimiyle başlayıp moda tasarımlarının korunması üzerine devam etti. Bu oturumda Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı ve Tasarımcı Özlem Kaya, moda sektöründe tasarımların kopyalanması konusundaki deneyimlerini aktardı.

Diğer oturumlarda ise günümüzün popüler kavramlarından biri olan NFT’ler, dijital üretimler ele alındı ve ‘’metaverse’’ kavramı hakkında konuşuldu. Programda, London City Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyeleri de konuşmacı olarak yer aldı. Telif haklarını kapsamlı şekilde ele alan etkinlikte birçok değerli konuşmacı daha vardı.

Sektörün nabzını tutan bu bilgi dolu konferansın uzun bir aradan sonra fiziksel katılımla gerçekleştirilmesi, fikri sınai mülkiyet ekosistemi adına son derece önemli.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir