Albayraklar Şirketler Grubu, Türkiye’nin ulusal savunma endüstrisine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında savunma sanayi üzerine yatırım yapma kararı alıp, Albayraklar Savunma Teknolojileri Sanayi AŞ’yi kurmuştur.
Firmanın dünya çapındaki tüm polis teşkilatları için geliştirdikleri %100 yerli üretim olan Wattozz Elektroşok Silah ve Wattozz İnsansız Su Altı Aracı (Wattozz Sida) başlıklı buluşları; tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş ve üretilmiş parçalardan oluşmaktadır.
Patent Tescili ile Koruma Altına Alınan %100 Yerli Üretim Buluşlar
- Yeni Bir İnsansız Su Altı Aracı
Wattozz Sida, tam olarak bir vatoz balığı görünümünde, insansız ve silahlı deniz aracıdır. İçinde herhangi bir insan olmaksızın su altında kriptolu akustik ses dalgaları sayesinde istenilen şekilde hareket edebilen, özellikle askeri alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, uzaktan kontrol edilebilir yapıda bulunan ve sahip olduğu vatoz görünümüyle kamuflaj özelliğine sahip olan yeni bir insansız su altı aracıdır. Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen Wattozz Sida, 12 saat boyunca aralıksız hareket edebilmekte ve on gün boyunca deniz zemininde sabit modda (stand by) kalabilmektedir. Silikon yüzey içerisinde yer alan sinyal emici boyalar, Wattozz’un radar alanlarının dışında kalmasını sağlarken aynı zamanda tespit edilmesini engellemektedir.
Su altı kameralarıyla donatılmış buluş, gemilerden, uzaktan kontrol edebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Patent Numarası: 2018/18255
300 metreyi aşan derinliklerde tespit edilmesi mümkün olmayan buluşu gerçek bir vatoz balığından ayırmak neredeyse imkânsız.
- Yeni Bir Elektroşok Silahı
Dünyanın ilk ve tek kablosuz elektroşok silahı olma özelliği taşıyan Wattozz, hem temaslı hem de temassız şekilde kullanılabilen, merminin mekanik bir fırlatma sistemi ile hedefe doğru atıldığı ve fırlatma işleminin sessiz bir şekilde gerçekleştiği yeni bir elektroşok silahıdır. Wattozz, öldürücü olmayan silahlar sınıfında dünya liderliğini sürdürmekte olup sekiz metreden etki edebilmektedir.
Tüm dünyada tanıtımı yapılan Wattozz için yüzden fazla ülkeden talep gelmiştir. Türk mühendislerin dört yıllık bir çalışması sonucunda ortaya çıkan Wattozz için Albayraklar Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak “Tamamen yerli kaynaklardan ürettik, üretmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştır.
Wattozz’u diğer elektroşok ürünlerinden ayıran özelliği ise kablosuz kullanımı. Diğer tüm ürünlerde bulunan kablo sebebiyle yaşanılan problemlerin önüne kablosuz kullanım ile geçilmiştir. Wattozz’un tüm dünyaya ihracatı ise distribütör firmalar aracılığıyla sağlanacak.
Patent Başvuru Numarası: 2018/10431
Wattozz’u diğer elektroşok ürünlerinden ayıran özelliği ise kablosuz kullanımı.
%100 yerli ve milli ürünler ile dünya pazarında varlığını sürdürmeyi amaçlayan Wattozz için Türkiye’de ve yurt dışında marka başvuruları yapılmış olup Avustralya, Azerbaycan, Çin, Avrupa Birliği, Gürcistan, Hindistan, Endonezya, İran, Japonya, Yeni Zelanda, Kore, Rusya, Sırbistan, Singapur, Ukrayna, ABD gibi ülkelerde tescili tamamlanmıştır.
Dünya markaları arasına giren Wattozz’un marka değeri yüz günde 205 milyon dolara ulaşmıştır.