Tatile giderken az eşya almak isteyen ama bavulu da yedek kıyafetlerle doldurmadan olmaz diyenlerden misiniz? Büyük büyük bavullar, parça parça eşyalar sizi yoruyorsa bu minik cihaz işinizi kolaylaştıracak: Bavula sığan çamaşır makinesi.
G-Soak isimli bu portatif makine, katlanıp bavulunuza sığabilecek silikon dış yüzeye sahip. Ufak görünümüne rağmen açıldığı zaman 6 litreye ulaşan hacmi sayesinde 4 gömlek veya 10 adet iç çamaşırını aynı anda yıkayabiliyor. Portatifliği ve işlevselliği sayesinde bu cihaz sadece az eşyayla gezmek isteyenler için değil, içinde çok rahat ettiği o kıyafetin kirlenmesinden korkanlar için de harika tasarım.
Japon şirket Modern-G tarafından ‘’taşınabilir olması’’ hedeflenerek tasarlanmış bu çamaşır makinesi, evde kullandığımız makinelere benziyor. Kıyafetlerinizi sabunlu suyla döndürerek yıkayan ve durulayan G-Soak, aynı zamanda sıkma işlemi de uyguluyor ve böylece ıslanmış kıyafetlerin bilek gücüyle sıkılmasına ihtiyaç kalmıyor. Yıkama sonrasında ise kullanılmış su cihazın alt kısmında kalan alana aktarılıyor ve suyun tahliyesi kolayca sağlanabiliyor. Makinenin üzerinde 3 farklı yıkama seçeneği yer alıyor ve standart yıkama 5 dakika sürüyor.
Bavulda kapladığı yer G-Soak kadar küçük olur mu bilmiyoruz ama bir portatif makine seçeneği daha var.
Çinli tasarımcı Kai Xia’nın da yalnız yaşayanlar ve büyük çamaşır makinesi kullanmayı tercih etmeyenler için kova görünümlü bir portatif çamaşır makinesi tasarımı var. Tasarımcının fikrinin ortaya çıkışı ise çok küçük metrekarelerdeki evlerde yaşayan Çin halkına dayanıyor. Çin’de evlerin genel olarak alan kısıtlılığına sahip olması, çok sayıda bekarın yaşaması ve bu kişilerin hem alandan hem de bütçeden tasarruf etmek istemesi bu katlanır tasarımı ortaya çıkarıyor.
Su dolumu için bir hortum yardımıyla musluğa bağlanan bu portatif makine aynı zamanda başarılı bir temizlik de sunabiliyor çünkü içerisinde çamaşırları dezenfekte etmesi için yerleştirilmiş antimikrobiyal mavi ışık yer alıyor. Yıkama esnasında deterjanın eklenmesiyle ve mavi ışığın etkisiyle kısa sürede çamaşırlarınız yıpranmadan temizleniyor. Son aşamaya gelindiğinde ise cihazın en alt kısmında yer alan minik musluk, su tahliyesi için kullanılıyor.
Su ve iklim krizi, alan kısıtlılığı, az eşyayla seyahat etmek ve bol deneyim biriktirmek gibi ifadelerin tamamı aslında son dönemin popülerleri arasında. Dolayısıyla katlanabilir, portatif tasarımlar ilgi çekiyor. Ayrıca duş suyuyla çalışan makine, bisiklet pedalı çevirirken çamaşırları temizleyen sistemler, su olmadan çamaşır temizleyen mekanizmalar gibi farklı fikirler de çamaşır yıkama meselesine el atmış gibi.
Sizce bu portatif makineler hayatımıza girse işlerimiz daha kolay, tasarrufumuz daha fazla olur muydu?
Bir yanıt yazın