HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN GİZLİ KAHRAMANI: TAV TECHNOLOGIES

TAV Havalimanları Holding Bilişim Departmanı’ndan doğan TAV Technologies, kısa sürede havacılık teknolojileri alanında uzmanlaşarak üç kıtada 30’dan fazla havalimanına ürün ve hizmet sağladı, teknoloji ihracatı yapan global bir şirket haline geldi. TAV Technologies bugün, dünyanın en büyük havalimanlarının bilişim altyapısı için açılan kapsamlı ihalelerde dünya devleriyle yarışıyor. İşte 2005 yılında çalışmalarına başlayan TAV Technologies’in başarı öyküsü…

Her gün yüz binlerce yolcu ve binlerce uçuşun gerçekleştirildiği havalimanlarında farklı işlevler üstlenen oyuncuların; hızlı, entegre ve hatasız çalışması büyük önem taşıyor. Bu kadar yoğun bir trafik içinde hem havalimanı operatörlerinin hem de havayolları firmalarının yolcuları zamanında ve güvenli şekilde ulaştırması için birbirleriyle uyum içerisinde çalışması gerekiyor. Bu uyum ancak iyi iletişim, etkin koordinasyon ve büyük bir özenle sağlanabiliyor.

Rekabetin yüksek olduğu ve servis kalitesinin zamanla yarıştığı bir ekosistemde, bütün bilgilerin gerçek zamanlı olacak şekilde bütün operasyon personeli ile paylaşılması, oluşabilecek hatalara hızlı müdahale sansı verirken daha sonra oluşabilecek problemlere de ışık tutulmasını sağlıyor. Bu koordinasyonun sağlanması ve paydaşların aynı bilgilere aynı anda sahip olması TAV Technologies’in, kendi mühendisleri ile ürettiği ürün ve çözümlerle mümkün oluyor.

TAV Technologies, analiz ve tasarım aşamasından başlayarak kurulum, destek ve danışmanlığı kapsayan geniş ürün ve hizmet portföyüyle anahtar teslimi havalimanı projeleri üretiyor. Bilişim çözümleri, havalimanlarında operasyonların hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Teknolojik çözümlerle yolcu deneyimine katkı sağlayan firma, havalimanları için özel tasarlanmış yazılımları geliştirmenin yanı sıra havalimanlarının bilgi teknolojileri altyapısını kurarak operasyonel verimliliğe katkı sağlayacak projeler üretiyor.

Havalimanlarının Görünmeyen Yüzü

Yolcuların ve bagajların havalimanına girişten uçağa varıncaya kadar izledikleri yol, arka planda çalışan oldukça karmaşık bir bilişim altyapısı yardımıyla yönetiliyor. Bu bilişim sistemi havalimanlarında görev alan birçok paydasın operasyonlarının sorunsuz yürümesini sağlıyor. TAV Technologies’in ürün portföyü; havalimanı operasyonları, yolcu ve bagaj işlemleri ve dijital havalimanı çözümlerini kapsıyor ve bu ürünler dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine sunuluyor.

2019 yılında AR-GE merkezi olan TAV Technologies, İstanbul ofisinde kurduğu inovasyon merkezi ile TAV Grubu şirketlerinin havalimanlarında sağladıkları bütün ürün ve hizmetlerin uçtan uca bir yolcu deneyimi senaryosu eşliğinde sergilenmesi, pazara sunacağı ürünlerin gerçekçi bir ortamda test edilmesi konularında öncülük ediyor. Bu sayede müşterilere, siber güvenlik ve dijital dönüşüm alanında yenilikçi çözümler hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli havalimanı teknolojisi üreticileri arasına girmeyi hedefleyen firma, yetkin mühendisleriyle kendi yazılımlarını üretmekle kalmayıp uluslararası pazarda teknolojilerini pazarlıyor ve dijitalleşmeyi havalimanlarına taşıyor. TAV Technologies, operasyonel verimliliğe ve havalimanı gelirlerine katkı sağlayan çözümler üretirken her bir havalimanının ihtiyaçlarını ayrı ayrı ele alarak modüler ve müşteriye özel projeler geliştiriyor. 7/24 çalışan operasyon merkeziyle tüm müşterilerine, kesintisiz ve güvenilir teknik destek sağlayan firma, uluslararası geçerliliği olan ITIL ve COBIT standartlarına uygun olarak çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarıyla da güvenilir bir teknoloji ortağı olduğunu ispat ediyor.

 

 

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir